Hart voor Minima Patrick & Miranda

Stichting Hart voor Minima is een Particuliere voedselbank, met als doelstelling de Minima uit Helmond, die het structureel zwaar hebben, een steun in de rug te geven. Want ook in Nederland bestaat armoede!

Het ging zo goed, dat zij uit moesten kijken naar een groter pand. Het huis werd te klein. Dat vonden zij in de Evertsenstraat 19, pal naast Repaircafé en de Cirkel in Helmond Oost. Inmiddels worden er ruim tweehonderd gezinnen geholpen.

In 2014 begonnen Patrick en Miranda met wat meubelen op de marktplaats te zetten en dat gaf hen een goed gevoel, spullen voor mensen die het niet breed hadden en die het moeilijk hadden. Toen bedachten ze dat het ook goed zou zijn om het met andere dingen te doen zoals levensmiddelen en schoonmaakartikelen en alles wat er bij komt kijken. Omdat de Stichting erg goed loopt, waren ze op zoek naar een grotere ruimte. Zo kwamen ze in contact met Woonpartners en kregen ze de mogelijkheid om een ruimte aan de Evertsenstraat te betrekken.

Bij binnenkomst beland je in een grote en gezellige “huiskamer” met gezellige tafels en stoelen. Miranda vertelt: “we merkten aan de mensen die hier komen vaak dat ze hun verhaal kwijt willen, dus drinken we met hen een kopje koffie of thee en luisteren dan naar hun (soms ellendige) verhalen en gebeurtenissen. Momenteel werken wij met zeven, soms acht vrijwilligers die allemaal tijd maken voor een praatje. ” Op het moment van de opening nam Patrick het woord en heette iedereen van harte welkom. Daarna gaf hij het woord aan wethouder Nathalie van der Zanden, die Miranda en Patrick overlaadde met complimenten voor hun goede werk.